Wat kan een dakdekker voor je betekenen? 

dakdekker

Een dakdekker kan verschillende werkzaamheden uitvoeren die te maken hebben met het herstellen, vervangen of repareren van je dak. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een renovatie van dakpannen, maar ook aan het oplossen van lekkages. Daarnaast kun je een dakdekker inschakelen voor het plaatsen van een nieuw isolatiesysteem of voor een onderhoudsbeurt. In dit artikel lees je wat een dakdekker zoal voor je kan betekenen.

dakdekker

Dakonderhoud

Om de levensduur van je dak te verlengen en de onderdelen optimaal te laten functioneren is regelmatig dakonderhoud belangrijk. Het advies is om eens in het jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakman. Tijdens zo’n onderhoudskundige inspectie wordt de staat van je dak gecontroleerd en wordt bepaald of er eventuele reparaties nodig zijn. Daarnaast zal de dakdekker je dak reinigen, ontmossen en eventuele bladeren weghalen. Tot slot kun je er ook voor kiezen om je dak te laten impregneren of een nieuwe coating te laten aanbrengen, dit zorgt voor extra bescherming. 

Complete dakrenovatie

Het kan ook voorkomen dat de levensduur van je dak is verstreken of dat er zoveel schade is, dat het nodig is om het volledige dak te laten vervangen. Je kunt bij een complete dakrenovatie kiezen voor het laten plaatsen van nieuwe dakbedekking, of voor een overzetdak. Wanneer je kiest voor een nieuwe dakbedekking, zijn er verschillende materialen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan EPDM, bitumen of PVC voor een plat dak, of dakpannen, leien, riet of zink voor een hellend dak. 

Dakisolatie

Bij zo’n grote renovatie is het de overweging waard om een dakisolatie te laten plaatsen. Een goede isolatie via je dak heeft namelijk interessante voordelen: Je verliest geen warmte via je dak, waardoor je de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Dit levert een flinke besparing op de energierekening op. Daarnaast is de temperatuur zo altijd aangenaam binnenshuis, omdat er vanwege het isolatiemateriaal geen hitte of kou binnen kan komen. 

Reparaties en herstelwerkzaamheden

Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld kapotte of verstopte dakgoten, kan een dakdekker deze vervangen of repareren. Bij herstelwerkzaamheden kun je ook denken aan andere plaatselijke reparaties, zoals het dichten van een lekkage of het laten vervangen van een aantal dakpannen bijvoorbeeld als deze zijn beschadigd of zijn weggewaaid door storm. Het vinden van een dakdekker hoeft niet lang te duren, google eens op dakdekker Noord-Brabant: dan vind je vaak alle bedrijven werkzaam in Brabant.