Welke grondboor moet ik gebruiken?

palenrammers

Je hebt allemaal verschillende soorten grondboren. Van handbediende grondboor tot hydraulische grondboor en van tractor grondboor naar een mechanische grondboor. Maar voor welke grondboor moet je gebruiken om een bepaald product te plaatsen?

Als je bijvoorbeeld een schutting wilt plaatsen, dan gebruik je hier een andere grondboor voor, dan wanneer je een grondmeting wil doen in de grond. Maar ook wanneer je een klein gat wil boren of juist een groot gat wil boren. Hier zit ook een verschil in tussen welke grondboren je dan moet kiezen. Laat je je dus eerst altijd goed informeren over welke grondboor je het beste kunt gebruiken. Hierbij kijk je dan naar de ondergrond, het product dat je er wil neerzetten en natuurlijk welke grondboor hier bij past.

Mechanische grondboor

Een mechanische grondboor kun je achter een tractor plaatsen, maar kan je ook als handboor gebruiken. Het voordeel van een mechanische grondboor is dat je zelf weinig tot geen kracht hoeft uit te oefenen. Als de mechanische grondboor achter een trekker zit, dan hoef je natuurlijk sowieso niet veel te doen, naast de trekker besturen. Maar als je een mechanische handboor gebruikt, moet je hier natuurlijk wel wat voor doen. Maar het gebruik van een mechanische handboor is een stuk makkelijker dan een gewone handboor, waarbij jezelf moet draaien. In plaats van dat je zelf de handboor veel moet draaien en veel kracht moet zetten, doet de mechanische grondboor dit voor jou en jij hoeft hem alleen maar vast te houden.

Boringen doen om de grond te meten

Grondboren gebruik je niet alleen om gaten mee in de grond te maken. Grondboren kun je ook gebruiken voor grondmetingen. Grondmetingen doe je als je informatie wil over een bepaalde grond die je in je tuin hebt liggen. Je wil bijvoorbeeld weten of je overlast van ondiep grondwater kunt verwachten. Maar ook wil je gewoon graag weten in welke grond je je planten laat groeien of dat de grondlaag wel dik genoeg is om hier iets aan te leggen. Een grondmeting kan je dan helpen met informatie over de grond en aan de hand hiervan weet je wat je met je grond kan.