Zo kan je snel en eenvoudig je schilderij ophangen

Wanneer je onlangs een schilderij hebt aangeschaft, moet deze nog wel worden opgehangen. Hiervoor heb je vaak een stevige lijst nodig die je schilderij veilig kan dragen. Gelukkig biedt een schilderijlijst hiervoor een geschikte oplossing, zodat je je schilderij veilig kunt ophangen. Er zijn talloze lijstjes die je kunt gebruiken om je schilderij op te hangen. Zo heb je uitvoeringen die een lichte tint bevatten, maar ook lijstjes met een uitgesproken kleur. Ook zijn er lijstjes met een hoog draagvermogen die schilderijen kunnen waarborgen die een zwaar gewicht hebben. Daarnaast zijn er aanzienlijke verschillen in de prijzen van schilderijen, dus let daar goed op.

Waar kan je een schilderij het beste ophangen?

Wanneer je een schilderij wilt ophangen, kan je dit op allerlei plekken in je huis doen. De meest gebruikte plek in een woning is logischerwijs de woonkamer, omdat huishoudens hier de meeste tijd doorbrengen. Er zijn echter nog veel meer plekken waar je een schilderijlijst kunt bevestigen. Vaak hangen huishoudens hun schilderijen ook op in een gang, die indruk moet maken op gasten wanneer zij de woning in komen. Ook in slaapkamers zijn schilderijen populair en kunnen vanuit bed bekeken worden. Belangrijk is dat je goed kijkt naar het materiaal van de muur, zodat je de juiste plug gebruikt om het schilderij te bevestigen.

Zo hang je een lijst op

Een lijst ophangen is geen lastige klus, maar moet wel gedaan worden. Dit kan op een aantal manieren, afhankelijk van je voorkeur. De meest gebruikte manier is het gebruiken van een plug met een spijker. De plug wordt eerst in de muur bevestigd, waarna je de spijker en het lijstje in de muur kunt bevestigen. Er zijn tegenwoordig ook allerlei ophangsystemen voor schilderijen, die je eenvoudig kunt bevestigen. Deze ophangrails kan je aan het plafond bevestigen met een latje. Belangrijk is dat je goed kijkt naar het draagvermogen van een plug of ophangrails, zodat je zeker weet dat het schilderij veilig hangt.