Met deze tips tover je je badkamer om in het fijnste plekje van je woning

Vind je het lastig om je badkamer om te toveren tot het fijnste plekje van je woning? Met deze simpele tips lukt het jou ook! Schaf bijvoorbeeld eens een regendouche set aan, om je douche-ervaring nog net een tikkeltje fijner te maken. Of ga voor compleet nieuwe vloertegels badkamer – bijvoorbeeld in een nieuwe kleur of met een ander patroon – om op deze manier de look en feel van je badkamer compleet te veranderen. Door een paar kleine aanpassingen te doen, is het mogelijk om grote resultaten te bereiken en je badkamer te veranderingen in een ruimte die niet zou mistaan in een modieus interieurblad of in een make-over programma op televisie.

Meer manieren om je badkamer te pimpen

Naast nieuwe vloertegels in de badkamer en het aanschaffen van een regendouche set, zijn er nog veel meer manieren om de ruimte mooier en fijner te maken. Een van deze manieren is om bepaalde dingen een nieuw likje verf te geven. Dit kan bijvoorbeeld het oude badkamermeubel zijn waar je je verzorgingsproducten en handdoeken in bewaart of de muren waar geen tegels zitten. Kies een frisse kleur en verven maar. Of schaf een nieuw toilet, een modieuze wasbak of vrolijke nieuwe ophangplankjes aan. Ook hiermee verander je je in een keer het gezicht van je badkamer.

Een grondige schoonmaak 

Heb je ook weleens gedacht aan een grondige schoonmaak? Ja, zelfs dit kan je badkamer compleet veranderen. Even de douche ontkalken, schimmel schoonmaken, voegen reinigen, de vloertegels in de badkamer boenen en de wastafel in het sop en je zult zien hoe de ruimte direct een upgrade krijgt. Probeer het eens. En als je klaar bent met de grote schoonmaak, moet je jezelf natuurlijk wel belonen met een extra lange, warme douche met je nieuwe regendouche set.

Waarom wil je eigenlijk een regendouche set in de badkamer?

Maar waarom zou je eigenlijk zo’n regendouche set in je badkamer willen hebben? Ten eerste omdat het je douche-ervaring een stuk fijner maakt. Het water komt van recht boven je en voelt zijdezacht aan. Het water uit de douchekop wordt namelijk vervuld met extra lucht, waardoor het extra zacht aanvoelt. Je voelt direct alle stress – na een lange dag – van je af spoelen. Sommige regendouches hebben zelfs een massagespray voor een extra fijn effect. En wil je eens ‘normaal’ douchen en/of afspoelen, dan kun je natuurlijk ook gewoon de meegeleverde handdouche gebruiken.